Υποδοχή του Πατριάρχη, 28 Ιουνίου 2016

Παναγιώτατε,
Η Ιερά μάνδρα του Τιμίου Προδρόμου, η Ιερά Πατριαρχική Σταυροπηγιακή Μονή η τιμωμένη επ’ ονόματι της Αποτομής της Τιμίας αυτού Κεφαλής, Σας υποδέχεται σήμερα ως τον αρχιερέα και πατέρα αυτής, εις το όνομα του οποίου προσφέρουμε νυχθημερόν την ταπεινή μας λατρεία προς τον Θεό μας και κυρίως την σωτηριώδη θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Θεία Λειτουργία.
Επιστρέφοντας από τους πατρογονικούς θησαυρούς, από την γειτονική μας Βεργίνα, βρήκατε τον χρόνο να διέλθετε γιά λίγο και από τα ιερά παραποτάμια Πιέρια, από το σκήνωμα του καθηγητού της Ερήμου, τον τόπο όπου βίωσαν την εν Χριστώ βιοτή μεγάλοι αγωνισταί του πνεύματος, μεταξύ των οποίων και οι Κωνσταντινουπολίτες Παλαμάδες, ο μέγας Γρηγόριος, οι αυτάδελφοί του Θεοδόσιος και Μακάριος και οι λοιποί της δεκάδος των μαθητών του. Κάθε αιώνας και σχεδόν κάθε τόπος των Βαλκανίων μας έχει σε αυτό το Ιερό Ίδρυμα τους εκπροσώπους του.
Η ευγνωμοσύνη μας, Παναγιώτατε, καθίσταται μεγάλο οφειλετικό χρέος, όταν αναλογισθούμε τον πρόσφατο αγώνα σας, κατά τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Προκαθημένων των Αγίων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ο Παράκλητος εξήλθε νικών και ίνα νικήση, μία ακόμη φορά, και νίκησε, δι’ ημών, κάθε στρεβλωτική και διχαστική προσπάθεια του αντιδίκου.
Εμείς, τέκνα ταπεινά και άσημα της Παναγιότητός Σου, χαίρουμε ιδιαιτέρως και συγχαίρουμε μαζί με την τοπική μας Εκκλησία, και εκφράζουμε τις ολοκάρδιες ευχαριστίες μας προς τον επιχώριο Ποιμενάρχη μας, γιά την σημερινή ευλογία που μας επιδαψιλεύει η στοργή, η φροντίδα και η αγάπη του.
Θα μας επιτρέψετε, παναγιώτατε, να Σας παρουσιάσουμε τα πνευματικά μας τέκνα, την μοναχικήν μας Αδελφότητα, αλλά και τους εξωκατακοίλους αδελφούς μας. Επίσης, θα ήθελα να Σας παρακαλέσω να παράσχητε την Πατριαρχική Σας ευλογία προς την 93χρονη μάννα μας και τα δέρφια μας.
Θέλαμε να έρθουν και όλα τα παιδιά, βρέφη και νήπια, που βαπτίστηκαν στην αγία κολυμβήθρα του Προδρόμου, που βαπτίστηκαν στο σεπτό όνομά Σας. Υπάρχουν παιδιά, υπάρχει ελπίδα. Και, να θυμάστε, να στέλνετε και σε όοολα αυτά τα παιδιά, τον κλήρο σας στην Ημαθία, την πατρική Σας ευχή και ευλογία.
Έχω την τιμή να παρουσιάσω και δύο εκλεκτούς άνδρες της περιχώρου, τον Κύριο Καραγιαννίδη Αλέξανδρο, Διευθυντή του μεγάλου Υδροηλεκτρικού Έργου της ΔΕΗ, καθώς και τον Κύριο Βασίλειο Γαλάνη, τον Πρόεδρο των Συενταιρισμών Ροδακίνων της περιοχής μας, με την επωνυμία Αλιάκμων και ΑΝΗΜΑ.
Προς Εσάς και προς την εκλεκτή και σεβαστή συνοδία Σας εκφωνούμε το καλώς ήρθατε. Ο τίμιος Πρόδρομος να ευλογεί εισόδους και εξόδους Σας, γιά την οικοδομή και την προαγωγή της Αγίας Ορθοδόξου Μοναδικής Εκκλησίας μας.
Καλώς ήρθατε, Παναγιώτατε.

Αφήστε μια απάντηση

*